Response

Omtale i Salt Peanuts.eu av Jan Granlie

Nettavisen.no / Tor Hammerø

Sjøl om Henriksen har bosatt seg i Göteborg, så veit han veldig godt hvor han kommer fra, nemlig fagre Stryn. I bygda som kan skryte av både Per Bolstad, brødrene Bø og Flo, finnes det et vakkert hus som i generasjoner har gått under navnet Walhalla Hotel. Fra området i og rundt dette hotellet, har Henriksen masse gode minner og disse minnene har han bearbeida og satt sammen til en hyllest som er så personlig som vel tenkelig.

Utstyrt med ymse trompeter og andre blåseinstrumenter, si unike stemme, tangentinstrumenter, trommer, sampling, elektronikk og feltopptak frå Stryn, har Henriksen i perioden 2016 til 2020 satt sammen melodier, lydlandskap og stemninger som tar oss med inn i dette flotte huset. Ingen andre, absolutt ingen andre, kunne ha gjort dette og disse historiske fablene er med på å understreke hvilken unik artist Henriksen er.

Denne innspillinga finnes kun digitalt på bandcamp.

Arve Henriksen og Ola Skjenneberg fører gode samtaler.

Henriksen stopper ikke der heller. Før turen gikk til Göteborg, så bodde han på Eidsvoll i mange år. Der møtte han nordlendingen, poeten og multikunstneren Ola Skjenneberg på en julejam på 90-tallet og siden har de holdt kontakten.

Etter hvert vokste tanken om å dokumentere “møtene” fram og Skjennebergs herlige hverdagsbetraktninger som han sjøl leser, blir fulgt på et så inderlig og lyttende vis som bare Henriksen kan skape. Med sitt voldsomme arsenal av instrumenter har han over flere år skapt lydlandskap og reisefølge til Skjennebergs lyrikk inkludert masse sampling av ymse kilder som passer akkurat der Henriksen har plassert dem.

Med cd-en følger også ei vakker bok som løfter dette samarbeidet til et sted som vil bli huska.

Arve Henriksen er en kunstner av helt spesiell byrd. Her får vi strålende eksempler på det. Hvilken stemme!

Arve Henriksen Walhalla Hotel – Fables in the Haze of History arvemusic/arvemusic.com

Ola Skjenneberg – Arve Henriksen Farfars bibliotek arvemusic/arvemusic.com

https://www.nettavisen.no/plateanmeldelse/musikk/jazz/nydelig-bro-over-til-henriksen/r/5-95-198806

Dag og Tid

Fjordingen, Stryn by Gunhild Sindre :

Farfars bibliotek

The Timeless Nowhere

RLP3210

Timeless

—————-

NOKO DRIV PÅ

Noko Driv Paa_Cover

Anmeldelse NOKO DRIV PÅ

Eg gjekk ned til denne fjorden

cover

Omtale Kjartan Hatløy

hatloy-henriksen-jazznytt